Medvehagyma krémleves baconnal
A krémleves nálunk szinte bármiből készülhet, mindenhogy nagy kedvenc. Tálalhatjuk baconnal, levesbetéttel, pirítóssal. A lényeg, hogy a krémes állag mellé, valami roppanós elem kerüljön.
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1-2 burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 8 dl víz
- 1-2 leveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 15-20 dkg kockázott bacon
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a kockázott fokhagymát és burgonyát, majd öntsük fel a vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, leveskockával.
A medvehagymát mossuk meg alaposan és vágjuk le a vastag szárát. Adjuk a leveshez és főzzük készre a burgonyát. Amikor puha, turmixoljuk össze az egészet botmixerrel.
Öntsük hozzá a tejszínt és melegítsük össze.
Pirított bacon kockákkal tálaljuk.
További receptek itt.