Epres ropogós
Tudom-tudom, még nincs itt a szezonja, de egyre több helyen árulják a dobozos epret a boltokban. Ezért a receptért megéri már most venni, mert isteni ropogós mégis szaftos desszertet kapunk.
Hozzávalók:
- 6 réteslap
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg őrölt mandula (dió is lehet)
- egy marék szeletelt mandula - elhagyható
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek. porcukor + a tetejére
- 40 dkg eper
A réteslapokat kenjük meg az olvasztott vajjal és helyezzük egy tepsiben egymásra őket. A mandulát és a citrom héját keverjük össze a porcukorral és szórjuk a réteslapra.
Szeleteljük vékonyra az epreket, helyezzük el a tésztán és szórjuk meg porcukorral valamint a szeletelt mandulával.
200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük ropogósra. Tálalhatjuk magában, vagy tejszínhabbal.
További finomságot itt.