Epres ropogós

Tudom-tudom, még nincs itt a szezonja, de egyre több helyen árulják a dobozos epret a boltokban. Ezért a receptért megéri már most venni, mert isteni ropogós mégis szaftos desszertet kapunk.

Hozzávalók:

- 6 réteslap

- 10 dkg margarin vagy vaj

- 10 dkg őrölt mandula (dió is lehet)

- egy marék szeletelt mandula - elhagyható

- 1 citrom reszelt héja

- 2 ek. porcukor + a tetejére

- 40 dkg eper

A réteslapokat kenjük meg az olvasztott vajjal és helyezzük egy tepsiben egymásra őket. A mandulát és a citrom héját keverjük össze a porcukorral és szórjuk a réteslapra.

Szeleteljük vékonyra az epreket, helyezzük el a tésztán és szórjuk meg porcukorral valamint a szeletelt mandulával.

200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük ropogósra. Tálalhatjuk magában, vagy tejszínhabbal.

szamis_pite.jpg

További finomságot itt.