Töltött paprika a sütőből
Tökéletes választás amikor húst is meg zöldséget is rakni akarunk az asztalra. Bőségesen megtöltve a legjobb. Eltérve a magyar hagyományoktól nem paradicsomszósszal, hanem önmagában tálalhatjuk.
Hozzávalók:
8 db nagyobb kaliforniai paprika
50 dkg darált hús
15 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
2 dl tej
2 tojás
2 evőkanál pirospaprika
1 zsemle
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd adjuk hozzá a darált húst és alaposan keverjük össze. A felaprított hagymát egy kevés olajon pirítsuk meg, majd ezt is adjuk a húsos keverékhez. Rakjuk bele a tojásokat, az összetört fokhagymát, a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk az egészet, majd alaposan keverjük össze. Tegyük félre, addig tisztítsuk meg a paprikákat, vágjuk le a tetejét, ezeket rakjuk félre, és egy tepsibe állítsuk bele a paprikákat. A húsos keveréket egyenletesen osszuk el a paprikákban. A lereszelt sajtot és a tejfölt keverjük össze és rakjuk a hús tetejére. 180 fokos sütőben nagyjából 40-45 percig süssük a paprikákat, amikor tálaljuk rakjuk vissza rá a tetejét.
További receptek itt.