Töltött paprika a sütőből

Tökéletes választás amikor húst is meg zöldséget is rakni akarunk az asztalra. Bőségesen megtöltve a legjobb. Eltérve a magyar hagyományoktól nem paradicsomszósszal, hanem önmagában tálalhatjuk.

Hozzávalók:

8 db nagyobb kaliforniai paprika

50 dkg darált hús

15 dkg sajt

2 gerezd fokhagyma

4 dl tejföl

2 dl tej

2 tojás

2 evőkanál pirospaprika

1 zsemle

1 vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

só, bors

Elkészítés:

A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd adjuk hozzá a darált húst és alaposan keverjük össze. A felaprított hagymát egy kevés olajon pirítsuk meg, majd ezt is adjuk a húsos keverékhez. Rakjuk bele a tojásokat, az összetört fokhagymát, a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk az egészet, majd alaposan keverjük össze. Tegyük félre, addig tisztítsuk meg a paprikákat, vágjuk le a tetejét, ezeket rakjuk félre, és egy tepsibe állítsuk bele a paprikákat. A húsos keveréket egyenletesen osszuk el a paprikákban. A lereszelt sajtot és a tejfölt keverjük össze és rakjuk a hús tetejére. 180 fokos sütőben nagyjából 40-45 percig süssük a paprikákat, amikor tálaljuk rakjuk vissza rá a tetejét.

toltott_paprika.jpg

További receptek itt.