Majonézes almás-sajtos céklasaláta
A harsogó, almás céklasaláta igazi vitaminbomba hűvösebb, szürkébb napokra. Nem csak meseszép színe van, de tele van vitaminnal, rosttal és zsírégető hatású. Immunrendszer erősítő és még a nátha és az influenza elleni is segíthet védekezni.
A saláta köretként is megállja a helyét, rántott húsok-zöldségek-sajtok, sült húsok, töltött húsok, szelet húsok mellett. Feltétlen próbáljátok ki!
Hozzávalók:
3 db cékla
3 db alma
20 dkg trappista sajt
0.5 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
160 g majonéz
175 g tejföl
0.5 teáskanál porcukor
Elkészítés:
Az almát és a céklát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A citrom levét ráfacsarjuk az almakockákra, állni hagyjuk. A céklát egy edényben puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, egy tálba tesszük, és a kockára vágott almát és a szintúgy kockára vágott trappista sajtot hozzáadjuk. Majonézzel, tejföllel, sóval, borssal, porcukorral alaposan összekeverjük. . Fél napot állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek alaposan össze érjenek.
Megtetszett a színe? Meglepünk egy másik színes recepttel:)