Majonézes almás-sajtos céklasaláta

A harsogó, almás céklasaláta igazi vitaminbomba hűvösebb, szürkébb napokra. Nem csak meseszép színe van, de tele van vitaminnal, rosttal és zsírégető hatású. Immunrendszer erősítő és még a nátha és az influenza elleni is segíthet védekezni.
A saláta köretként is megállja a helyét, rántott húsok-zöldségek-sajtok, sült húsok, töltött húsok, szelet húsok mellett. Feltétlen próbáljátok ki!


Hozzávalók:

3 db cékla

3 db alma

20 dkg trappista sajt

0.5 citromból nyert citromlé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

160 g majonéz

175 g tejföl

0.5 teáskanál porcukor


Elkészítés:

Az almát és a céklát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A citrom levét ráfacsarjuk az almakockákra, állni hagyjuk. A céklát egy edényben puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, egy tálba tesszük, és a kockára vágott almát és a szintúgy kockára vágott trappista sajtot hozzáadjuk. Majonézzel, tejföllel, sóval, borssal, porcukorral alaposan összekeverjük. . Fél napot állni hagyjuk a hűtőben, hogy az ízek alaposan össze érjenek.


majnozes_ceklasali_1.jpg
Megtetszett a színe? Meglepünk egy másik színes recepttel:)