Legfinomabb házi forralt bor recept

A forralt bor tökéletes választás hideg téli napokra, ha vendégeket vársz, esetleg egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál az ajándékok utáni hajszában. Remek hangulat javító. Parancsoljunk állj-t a rohanó hétköznapoknak, lazítsunk kicsit! Fehér- vagy vörösborból is készítheted, és akár még palackozva, szépen felcímkézve, szuper karácsonyi ajándékot is készíthetsz belőle.

 

Hozzávalók:

1 üveg vörösbor

3 dl víz

3 evőkanál cukor

1 evőkanál vaníliás cukor

1 evőkanál szegfűszeg

2-3 szem szegfűbors

1 teáskanál gyömbér

1 rúd fahéj

1 narancs

1 kisebb alma

1 filter gyümölcsös tea

 

Elkészítése:

Ha lehet, jó minőségű fehér vagy vörös bort válaszunk, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsük a nedűt egy lábasba, adjunk hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdjük melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázott narancs és az alma is. Mielőtt lobogna, vegyük le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Tegyük bele a teafiltert, amitől még gyümölcsösebb ízt kapunk. Hagyjuk még néhány percig lefedve állni, majd szedjük ki belőle a fűszereket és a teafiltert. Még melegen töltsük poharakba, bögrékbe.


forraltbor.jpg