Legfinomabb házi forralt bor recept
A forralt bor tökéletes választás hideg téli napokra, ha vendégeket vársz, esetleg egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál az ajándékok utáni hajszában. Remek hangulat javító. Parancsoljunk állj-t a rohanó hétköznapoknak, lazítsunk kicsit! Fehér- vagy vörösborból is készítheted, és akár még palackozva, szépen felcímkézve, szuper karácsonyi ajándékot is készíthetsz belőle.
Hozzávalók:
1 üveg vörösbor
3 dl víz
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál szegfűszeg
2-3 szem szegfűbors
1 teáskanál gyömbér
1 rúd fahéj
1 narancs
1 kisebb alma
1 filter gyümölcsös tea
Elkészítése:
Ha lehet, jó minőségű fehér vagy vörös bort válaszunk, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsük a nedűt egy lábasba, adjunk hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdjük melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázott narancs és az alma is. Mielőtt lobogna, vegyük le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Tegyük bele a teafiltert, amitől még gyümölcsösebb ízt kapunk. Hagyjuk még néhány percig lefedve állni, majd szedjük ki belőle a fűszereket és a teafiltert. Még melegen töltsük poharakba, bögrékbe.