Sonkás-gombás-ricottás palacsintatekercs
Hozzávalók:
15 dkg liszt
só, ízlés szerint
1 tojás
1 dl tej
1/2 dl víz
15 dkg gomba
2 evőkanál vaj
5 dkg bébispenót
1 evőkanál frissen aprított snidling
frissen őrölt bors
8 dkg szeletelt csirkemellsonka
15 dkg ricotta
Elkészítés:
A vékonyra szelt gombát a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, a snidlinget, és sózzuk, borsozzuk. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kevés olajon vastag palacsintát sütünk belőle. Mindkettőt megkenjük ricottával, befedjük sonkaszeletekkel, elosztjuk rajtuk a gombás-spenótos tölteléket. Feltekerjük és szeletekre vágjuk. Snidlinges tejföllel kínáljuk.