Sonkás-gombás-ricottás palacsintatekercs

A ricotta az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga. A sajtok melléktermékeként létrejött, gazdag múlttal rendelkező ricottát sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatjuk. Én ma ezt a sós, töltött palacsinta tésztát bolondítom meg vele. Ha vegetáriánus vagy, készítsd csirkemellsonka nélkül. Nem fogod megbánni. 

Hozzávalók:

15 dkg liszt

só, ízlés szerint

1 tojás

1 dl tej

1/2 dl víz

15 dkg gomba

2 evőkanál vaj

5 dkg bébispenót

1 evőkanál frissen aprított snidling

frissen őrölt bors

8 dkg szeletelt csirkemellsonka

15 dkg ricotta

Elkészítés:

A vékonyra szelt gombát a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótleveleket, a snidlinget, és sózzuk, borsozzuk. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kevés olajon vastag palacsintát sütünk belőle. Mindkettőt megkenjük ricottával, befedjük sonkaszeletekkel, elosztjuk rajtuk a gombás-spenótos tölteléket. Feltekerjük és szeletekre vágjuk. Snidlinges tejföllel kínáljuk.

gombas_ricottas_palacsintatekercs_6f266c8922e478dc9714315aad1451d5.jpg