Gyors, almás fahéjas kókuszgolyók
Ünnepségekre, partikra vagy akár a hétköznapokra egyszerű, sütés nélküli, gyorsan elkészíthető finomság. A gyerekek és a felnőttek többsége szereti a hagyományos kókuszgolyót, így biztosan ezért a felturbózott változatáért is odáig lesznek. Tipp: Fehér csokoládéval lecsurgatva, még mennyeibb desszertet készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
5 nagy alma
20 dkg darált dió, vagy mandula, vagy keksz
Őrölt fahéj
Kb. 5 ek. Méz
Kókuszreszelék
Elkészítése:
A meghámozott, megtisztított almát, almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót, vagy mandulát, vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá mézet, majd a fahéjjal fűszerezzük. A masszát jól összekavarjuk és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kókuszreszelékbe vagy mandulapehelybe forgatjuk a golyókat és lehűtve tálaljuk.