Fokhagymás-zsályás pirított gomba

Ma egy köret tippel készültem Nektek. Ha unod már a hagyományos rizs, krumpli köreteket, akkor ne habozz, gomba aprításra fel, és már készülhet is a vacsora mellé ez a finom köret különlegesség.

Hozzávalók:


0,50 kg gomba

1 evőkanál olaj

1/4 csésze vaj

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 teáskanál zsálya

1 evőkanál citromlé

 

Elkészítés:

A megmosott gombákat egy tárban olajban megforgatjuk, ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben aranybarna hevítsünk vajat és adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát és a zsályát. Forraljuk össze, aztán dobjuk bele a sült gombákat is, és forgassuk meg benne.

fokhagymas_zsalyas_gomba.jpg