Fokhagymás-zsályás pirított gomba
Ma egy köret tippel készültem Nektek. Ha unod már a hagyományos rizs, krumpli köreteket, akkor ne habozz, gomba aprításra fel, és már készülhet is a vacsora mellé ez a finom köret különlegesség.
Hozzávalók:
0,50 kg gomba
1 evőkanál olaj
1/4 csésze vaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 teáskanál zsálya
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A megmosott gombákat egy tárban olajban megforgatjuk, ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben aranybarna hevítsünk vajat és adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát és a zsályát. Forraljuk össze, aztán dobjuk bele a sült gombákat is, és forgassuk meg benne.