Fűszeres banános fordított

Gyorsan, könnyen elkészíthető őszies desszert, ami nem csak nagyon mutatós, hanem mennyei finom is. Tipp: Juharsziruppal meglocsolva még tökéletesebb az íze. Bátran fűszerezzük készítés közben a masszánkat, mivel a banán édessége vesz el az erőteljes ízekből.

 

Hozzávalók:

 

175 g joghurt

7+1 dkg vaj

2 ek. Porcukor

14 dkg cukor

4 banán

2 tojás

14 dkg liszt

8 dkg darált dió

Őrölt szegfűbors ízlés szerint

1kk. sütőpor

1kk. szódabikarbóna

Fél citrom leve

 

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük, 1 dkg vajjal megkenjük és egyenletesen rászitáltjuk a porcukrot. A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálba elkeverjük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgatjuk, keverjük és joghurttal lazítjuk. 3 banánt meghámozzuk, lapjában félbevágjuk és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk a tésztát és óvatosan elegyengetjük. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kicsi hűlés után rácsra kifordítottam, így hűlt ki teljesen, majd olvasztott csokoládéval tálaljuk.

p1080361.JPG