Fűszeres banános fordított
Gyorsan, könnyen elkészíthető őszies desszert, ami nem csak nagyon mutatós, hanem mennyei finom is. Tipp: Juharsziruppal meglocsolva még tökéletesebb az íze. Bátran fűszerezzük készítés közben a masszánkat, mivel a banán édessége vesz el az erőteljes ízekből.
Hozzávalók:
175 g joghurt
7+1 dkg vaj
2 ek. Porcukor
14 dkg cukor
4 banán
2 tojás
14 dkg liszt
8 dkg darált dió
Őrölt szegfűbors ízlés szerint
1kk. sütőpor
1kk. szódabikarbóna
Fél citrom leve
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük, 1 dkg vajjal megkenjük és egyenletesen rászitáltjuk a porcukrot. A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálba elkeverjük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgatjuk, keverjük és joghurttal lazítjuk. 3 banánt meghámozzuk, lapjában félbevágjuk és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk a tésztát és óvatosan elegyengetjük. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kicsi hűlés után rácsra kifordítottam, így hűlt ki teljesen, majd olvasztott csokoládéval tálaljuk.