Göngyölt, kelkáposztás rántott karaj
Egy jó vasárnapi ebédnél elmaradhatatlan fogás, a rántott hús. Több variációja is létezik ugyebár, sajttal, túróval tölthetjük, különböző panírokban Pl: magvasan süthetjük ki, de akár zöldséggel is göngyölhetjük. Én az utóbbi változatát készítem most el, amit tudtok még akár baconnal vagy sajttal is fokozni.
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
1 kisebb fej kelkáposzta levelei
Só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
A panírozáshoz: liszt-tojás-zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A káposztát leveleire szedjük, káposztaleveleket alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy puhuljon a levél, majd a sós levet letörüljük. A karajt szép szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Mustárral és zúzott fokhagymával lekenjük mindegyiket és ráhelyezünk egy kelkáposzta levelet. Feltekerjük és fogvájóval összecsípjük. Liszt-tojás-zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.