Házi parmezános zöldség chips
Nincs is finomabb a tartósítószer és ízfokozóktól mentes, házi, friss, ropogós chipsnél. A gyerekek nagy kedvence. Könnyen, gyorsan kisül, és egészséges alapanyagokból készül. Mennyiségileg is több jön ki belőle, mint ha egy zacskó chipset vásárolnánk, és pénztárca kímélőbb is ráadásul. Készítsetek ti is otthon egy nagy tállal, és nézzetek meg közösen egy jó filmet a családdal.
Hozzávalók:
50 g cukkini
60 g sárgarépa
110 g parmezán sajt
1 csipet bors
Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit lereszeljük. Egy tálba rakjuk a reszelt cukkinit és répát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és egy csipet borsot. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat rakunk a keverékből és 180 C-ra előmelegített sütőben roppanósra sütjük őket, kb. 12-15 perc alatt. Kis tálkákban tálaljuk az elkészült chipseket.