Banános zabos süti
Ez a recept egyszerű és nagyszerű. Egy sima banános kevert tésztát kell készíteni, melyet aztán görög joghurttal díszíthetünk. Amellett, hogy könnyű elkészíteni még egészséges is, hiszen csökkentett cukortartalmú. Bátran ajánljuk mindenkinek az őszi napok megédesítésére.
Hozzávalók:
1 bögre zabpehelyliszt, 4 db tojás, 3 (kis dobozos) citromos görög joghurt, 3 közepes méretű érett banán, 2 evőkanál eritrit, 1 dl olaj, 2 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 marék dió, fahéj
Elkészítés:
A 4 egész tojást, vaníliás cukrot , 1 doboz joghurtot egy tálba tesszük és összekeverjük. Ebbe szitáljuk bele a sütőporral elkevert zabpehelylisztet.
Beletesszük a villával összetört érett banánt és a két kávéskanál őrölt fahéjat. Utolsóként az 1 dl olajat keverjük a süti tésztához.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon 45 percig sütjük. Amikor kissé meghűlt a tetejére görög joghurtot kenünk és durvára vágott dióval megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk!