Fokhagymás sült oldalas
Lehet, hogy egyesek számára nagy kihívás elkészíteni egy finom ropogós sertésoldalast, de most azokat is megfogja győzni ez a recept az ellenkezőjéről! Sütőzacskó használatával nem csak a sütési időt felezzük le, hanem az ízek intenzitását is fokozzuk!
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas (nem túl zsíros)
2 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
só, rozmaring, egész bors
nagy méretű sütőzacskó
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, és feldaraboljuk. Minden oldalát átdörzsöljük a sóval. Beletesszük a sütőzacskóba, majd mellédobjuk a rozmaringot és az egész borsot, megtisztított fokhagymát és vöröshagymát.
A sütőzacskó száját bekötjük, és megszurkáljuk legalább 3-4 helyen egy termetes hústűvel.
180 fokon, a sütő középső állásán, 40 percig sütjük. Ezután óvatosan felvágjuk a sütőzacskót, vigyázzunk nehogy megégessük magunkat a forró gőzzel.
További 30 percet pirítjuk, zacskó nélkül. Köretként vitaminsalátát, fűszeres sült burgonyát vagy zöldséges bulgurt adhatunk.
Jó étvágyat kívánunk!
További recepteket itt olvashatsz.