Egy igazi klasszikus - paradicsomos húsgombóc

Nem csak nyáron lehet ezt az igazán finom egytálételt elkészíteni, a hidegben is jólesik ez a friss, könnyű étel. Lehet paprikába is tölteni a darált husit, én most a paprika mentes változatot írom le.

Hozzávalók:

- 500 gramm darált hús

- 1 csésze - 1,5 dl - rizs

- 1 tojás

- 1 fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- só, bors, cukor

- fél liter paradicsomlé + 2-3 dl víz

- 2 kis konzerv sűrített paradicsom

3027872716_1ccd1aa364_z.jpg

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Amikor már jól összeesett, hozzáadjuk a fokhagymát és rövid ideig együtt pirítjuk.

Amíg a hagyma hűl, a darált húst egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást. Teszünk bele őrölt borsot, sót ízlés szerint (kb. 1- 1,5 teáskanál sót). Hozzáadjuk a hagymákat az olajjal, amiben pároltuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd golyókat formázunk.

A paradicsomlevet és a sűrítményt vízzel felöntjük és ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük. Amikor felforrt beletesszük a húsgolyókat. Forrástól számítva kb. fél óra alatt megfől, ami függ a golyók méretétől is.

További recepteket itt találsz.