Egy igazi klasszikus - paradicsomos húsgombóc
Nem csak nyáron lehet ezt az igazán finom egytálételt elkészíteni, a hidegben is jólesik ez a friss, könnyű étel. Lehet paprikába is tölteni a darált husit, én most a paprika mentes változatot írom le.
Hozzávalók:
- 500 gramm darált hús
- 1 csésze - 1,5 dl - rizs
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, cukor
- fél liter paradicsomlé + 2-3 dl víz
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Amikor már jól összeesett, hozzáadjuk a fokhagymát és rövid ideig együtt pirítjuk.
Amíg a hagyma hűl, a darált húst egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást. Teszünk bele őrölt borsot, sót ízlés szerint (kb. 1- 1,5 teáskanál sót). Hozzáadjuk a hagymákat az olajjal, amiben pároltuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd golyókat formázunk.
A paradicsomlevet és a sűrítményt vízzel felöntjük és ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük. Amikor felforrt beletesszük a húsgolyókat. Forrástól számítva kb. fél óra alatt megfől, ami függ a golyók méretétől is.
További recepteket itt találsz.