Finom sajtleves

Egyszerű és mégis finom ez a leves, mely a hideg napokon kellemesen melengető vacsora lehet. Aki szereti a sajtot, azoknak kötelező. Könnyű étel, melyet pirítóssal, bagettel, levesgyönggyel tehetünk tartalmasabbá.

Hozzávalók:

- 3-4 ek olaj

- liszt - 3-4 ek, amennyit az olaj felvesz

- 2 dl tejföl

- 2 tojássárgája

- só, bors, szerecsendió

- 2 liter víz

- 2 leveskocka

- 25-30 dkg reszelt sajt

Tetejére ízlés szerint:

- reszelt sajt

- metélőhagyma

- csilipehely stb....

sajtkremleves.jpg

Elkészítés:

Az olajat és a lisztet elkeverjük, majd feltesszük pirítani. Amikor kap egy kis színt fokozatosan felöntjük a vízzel. Állandó keverés mellett mindig csak fél-fél decit tegyünk bele, hogy ne legyen csomós. Jöhet hozzá a leveskocka és a fűszerek. Legalább 5 percig forraljuk.

Közben egy nagy edényben keverjük el a tejfölt a tojássárgájával. Erre öntjük a felforralt levest óvatosan, állandóan kevergetve. Visszatesszük és összeforraljuk, majd a sajt felét is hozzá keverjük, hogy beleolvadjon.

Tálalhatjuk plusz reszelt sajttal, pirítóssal, csilipehellyel, ki hogyan szereti.

További receptek itt.