Finom sajtleves
Egyszerű és mégis finom ez a leves, mely a hideg napokon kellemesen melengető vacsora lehet. Aki szereti a sajtot, azoknak kötelező. Könnyű étel, melyet pirítóssal, bagettel, levesgyönggyel tehetünk tartalmasabbá.
Hozzávalók:
- 3-4 ek olaj
- liszt - 3-4 ek, amennyit az olaj felvesz
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- só, bors, szerecsendió
- 2 liter víz
- 2 leveskocka
- 25-30 dkg reszelt sajt
Tetejére ízlés szerint:
- reszelt sajt
- metélőhagyma
- csilipehely stb....
Elkészítés:
Az olajat és a lisztet elkeverjük, majd feltesszük pirítani. Amikor kap egy kis színt fokozatosan felöntjük a vízzel. Állandó keverés mellett mindig csak fél-fél decit tegyünk bele, hogy ne legyen csomós. Jöhet hozzá a leveskocka és a fűszerek. Legalább 5 percig forraljuk.
Közben egy nagy edényben keverjük el a tejfölt a tojássárgájával. Erre öntjük a felforralt levest óvatosan, állandóan kevergetve. Visszatesszük és összeforraljuk, majd a sajt felét is hozzá keverjük, hogy beleolvadjon.
Tálalhatjuk plusz reszelt sajttal, pirítóssal, csilipehellyel, ki hogyan szereti.
További receptek itt.