Sült zöldségek, kecskesajttal

Ma egy nagyon egészséges ételt készítettem el Nektek, amit fogyaszthatunk köretként, illetve meleg salátaként is. A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot tartalmaznak. Migrén és stressz esetében is igen jótékony hatásúak. A kecsketej kiváló alternatívája a tehéntejnek a csecsemőtáplálásban, és remek rák elleni védelem is egyben.

 

Hozzávalók:

 

2 sárgarépa

1 cékla

15 dkg lágy kecskesajt

só ízlés szerint

olívaolaj

balzsamecet

 

Elkészítés:

A répát és a céklát pucoljuk, mossuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, szórjuk meg sóval és locsoljuk meg olívaolajjal. 20-25 percig süssük 190 fokon.Ha kivettük a sütőből a megpuhult zöldségeket,  locsold meg kevés balzsamecettel és forgassuk össze. Halmozzuk egy tányérra, kecskesajttal megszórva tálaljuk.

sult_zoldsegek_kecskesajttal.jpg