Sült zöldségek, kecskesajttal
Ma egy nagyon egészséges ételt készítettem el Nektek, amit fogyaszthatunk köretként, illetve meleg salátaként is. A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot tartalmaznak. Migrén és stressz esetében is igen jótékony hatásúak. A kecsketej kiváló alternatívája a tehéntejnek a csecsemőtáplálásban, és remek rák elleni védelem is egyben.
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 cékla
15 dkg lágy kecskesajt
só ízlés szerint
olívaolaj
balzsamecet
Elkészítés:
A répát és a céklát pucoljuk, mossuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, szórjuk meg sóval és locsoljuk meg olívaolajjal. 20-25 percig süssük 190 fokon.Ha kivettük a sütőből a megpuhult zöldségeket, locsold meg kevés balzsamecettel és forgassuk össze. Halmozzuk egy tányérra, kecskesajttal megszórva tálaljuk.