Csőben sült zöldséges burgonya
A hagyományos rakott burgonyát kevés ember van, aki nem kóstolta. Most egy zöldségekkel teli, bazsalikommal fűszerezett receptet osztunk meg Önökkel. Aki hiányolja belőle a húst, az kiegészítheti a receptet sonkakockákkal, kolbászkarikákkal, vagy akár csirkemell csíkokkal is.
Hozzávalók:
4 nagy szem héjában főtt burgonya
1 csokor friss bazsalikom
1 fej vékonyra karikázott lilahagyma
1 kisebb fej brokkoli
2dl főzőtejszín, só, bors
parmezánsajt és light sajt a tetejére
Elkészítés:
A 4 nagy szem héjában főtt burgonyát meghámozzuk, majd karikára szeljük és egy tűzálló kerámia vagy üvegtálba tesszük. A brokkolit rózsákra szedjük és alapos mosás után, a többi zöldséggel együtt a főtt burgonya mellé rakjuk.
Ezután jöhetnek rá a bazsalikomlevelek, só, bors. Végül felöntjük az egészet 2dl főzőtejszínnel.
Alufóliával letakarva 20 percig sütjük 180 fokon. Az idő leteltével távolítsuk el az alufóliát, szórjuk meg ételünket a reszelt sajtfélékkel és további 5 percig 200 fokon pirítsuk rá a sajtréteget.
Aki hiányolja belőle a húst, az kiegészítheti a receptet sonkakockákkal, kolbászkarikákkal, vagy akár csirkemell csíkokkal is.
További cikkek itt.