Ropogós sajtos keksz
Aki a ropit és a sajtos tallért szereti, nem fog csalódni ebben a receptben. Finom, sós, ropogós, tökéletes esti rágcsa.
Hozzávalók:
20 dkg sajt
10 dkg puha vaj
1 tojás
15 dkg liszt
1 kis csipet só,
ízlés szerint bors, őrölt kömény, őrölt csípős pirospaprika stb...
A sajtot lereszeljük és a fűszerek kivételével minden hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztából hengert formálunk és folpakba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
A rudakból 3-4 mm vastag korongokat vágunk és a tepsire tesszük. Tetejükre szórhatunk ízlés szerint köményt, borsot, csípős paprikát, vagy amit szeretnénk, akár rozmaring is kerülhet rá, ki hogy szereti.
A kekszek gyorsan elkészülnek, 10-12 perc alatt aranybarnák lesznek.
További recepteket itt találsz.