Ropogós sajtos keksz

Aki a ropit és a sajtos tallért szereti, nem fog csalódni ebben a receptben. Finom, sós, ropogós, tökéletes esti rágcsa.

Hozzávalók:

20 dkg sajt

10 dkg puha vaj

1 tojás

15 dkg liszt

1 kis csipet só,

ízlés szerint bors, őrölt kömény, őrölt csípős pirospaprika stb...

A sajtot lereszeljük és a fűszerek kivételével minden hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztából hengert formálunk és folpakba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk, lisztezzük.

parmesan_cheese_biscuits.jpg

A rudakból 3-4 mm vastag korongokat vágunk és a tepsire tesszük. Tetejükre szórhatunk ízlés szerint köményt, borsot, csípős paprikát, vagy amit szeretnénk, akár rozmaring is kerülhet rá, ki hogy szereti.

A kekszek gyorsan elkészülnek, 10-12 perc alatt aranybarnák lesznek.

További recepteket itt találsz.