Szuper könnyű és lágy nokedli
Mióta az eszemet tudom, ezt a nokedlit készítem mindenhez. Nagyon jól megy szaftos pörköltökhöz, de isteni tojásosan, vagy tejfölös sajtosan is.
Személyes kedvencem a borsópörkölt, mely ezzel a fajta nokedlivel utánozhatatlan lesz.
Íme a recept, melyhez az alábbiakra lesz szükség:
- 2 dl víz
- kis doboz tejföl
- liszt
- ízlés szerint só (kb. 1 kávéskanál)
A vizet, a sót és a tejfölt összekeverjük. Elkezdjük apránként adagolni hozzá a lisztet, hogy ne legyen csomós. Addig keverjük hozzá a lisztet, míg a szokásos nokedli tészta állagot el nem érjük.
Amikor kész a tészta forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Háromszor kell felforralni és már el is készült.
Amennyiben borsópörköltet is készítettünk (bővebb szafttal), keverjük hozzá a nokedlit és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Ennyi idő alatt a nokedli kicsit bedagad és isteni párost alkot a szaftos borsóval.
További recepteket itt olvashat.