Csípős pirított tészta
Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, kedvelem, ha egy ételben egyszerre több íz keveredik, legyen az édes, csípős, savanyú. Ez a tészta is egyik nagy kedvencem a sok zöldséggel, husival és fűszerekkel.
Hozzávalók:
- 20 dkg kínai tojásos tészta
- fél dl olaj
- 10 dkg marhahús
- 2 ek. szójaszósz
- fél ek. csípős paprika pép (Erős Pista)
- 15 dkg káposzta
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 marék szójababcsíra
- só, bors, őrölt gyömbér
A tésztát főzzük meg és szűrjük le. Az olajon süssük meg az apróra vágott húst, majd adjuk hozzá a szójaszószt, a csípős paprika krémet és forgassuk jól át. Tegyük bele a vékonyra csíkozott káposztát, a félkarikára vágott hagymát, és a juliennre vágott répát. Ha nem eresztett elég levet, adjunk hozzá pár korty vizet.
Amikor már jól összefőttek az ízek, fűszerezzük és tegyük hozzá a szójacsírát, az apróra szeletelt fokhagymát végül a tésztát és pirítsuk az egészet jól át. Forrón tálaljuk.
További recepteket itt találsz.