Illatos pisztáciás keksz
Ez a vaníliától és pisztáciától illatozó keksz tökéletes választás lehet egy piknikre, uzsonnára, vagy egy kedves meglepetésnek. Elkészítése gyerekjáték és szerencsére a végeredmény egy sütis dobozban hetekig eláll.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg puha margarin
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 vanília eszencia, vagy aroma
Díszítéshez: porcukor, citromlé, egy marék durvára vágott pisztácia
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, és a szódabikarbónát elkeverem egy tálban. Hozzáadjuk a puha margarint és a vanília aromát /esszenciát és kitartóan összemorzsoljuk a hozzávalókat.
Az így kapott tésztát kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk és pohárral, vagy közepes méretű kör kiszúróval kekszeket szaggatunk belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva 8 percig sütjük 180 fokon.
3 evőkanál porcukorból, pár csepp citromléből cukormázat készítünk. Megkenjük a kihűlt kekszet tetejét a cukormázzal, végül durvára vágott pisztáciát szórunk rá.
További recepteket itt találsz.