Quinoa saláta mandulával
A quinoa egy nemrégiben felfedezett egészséges és kalóriaszegény magféle. Kiváló köret, puding, desszert készíthető belőle. Magas vitamintartalma miatt előszeretettel szerepel a diétázók és a vegetáriánus étrendet követők étlapján.
Hozzávalók:
20 dkg quinoa
15 szem mandula
1 marék zsenge spenótlevél, és zöldborsó
A quinoát 15 percig hideg vízben áztatjuk, majd a rizshez hasonló módon kétszeres víz mennyiségben megfőzzük. Fontos , hogy a főzővizébe kerüljön só.
Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
A spenótleveleket megmossuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Összeforgatjuk a kihűlt quinoaval, és a friss zsenge zöldborsót is hozzákeverjük a salátához. Majd az egészre mandulaszemeket szórunk.
További recepteket itt olvashatsz.