Quinoa saláta mandulával

A quinoa egy nemrégiben felfedezett egészséges és kalóriaszegény magféle. Kiváló köret, puding, desszert készíthető belőle. Magas vitamintartalma miatt előszeretettel szerepel a diétázók és a vegetáriánus étrendet követők étlapján.

Hozzávalók:

20 dkg quinoa

15 szem mandula

1 marék zsenge spenótlevél, és zöldborsó

quionoa_salata_mandulaval.jpg

A quinoát 15 percig hideg vízben áztatjuk, majd a rizshez hasonló módon kétszeres víz mennyiségben megfőzzük. Fontos , hogy a  főzővizébe kerüljön só.

Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

A spenótleveleket megmossuk és 1 cm  széles csíkokra vágjuk.

Összeforgatjuk a kihűlt quinoaval, és a friss zsenge zöldborsót is hozzákeverjük a salátához. Majd az egészre mandulaszemeket szórunk.

 

További recepteket itt olvashatsz.