Earl Grey teás muffin citromos krémmel
Aki szereti az earl grey teát, annak nagyon fog ízleni ez a sütemény. A citromos krémmel együtt egy nagyon üde, könnyű édesség lesz a végeredmény. (csésze = 2,5 dl)
Hozzávalók (12 muffin):
- 113 gramm puha vaj
- 200 gramm cukor
- 2 tojás
- 195 gramm liszt
- 2 és 1/4 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- fél csésze tej
- 3 filter earl grey tea
Citromos krémhez:
- fél csésze vaj
- 1 1/2 csésze cukor
- 1 reszelt héja citrom
- 2 ek. citromlé
Keverjük el a puha vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a két tojást és dolgozzuk jól össze.
Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat és a teát. A cukros tojásos masszához keverjük hozzá a száraz összetevőket, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Keverjük csomómentesre és kanalazzuk muffin formákba.
175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.
Közben a vajat, a cukrot, a citrom levét és héját keverjük össze és fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Tálaláskor díszítsük a süteményt citromos krémmel, reszelt citromhéjjal.
További recepteket itt olvashatsz.