Az egyszerű és nagyszerű - Mákos Guba

Szerintem nincs olyan ember, aki ne tudná mi a mákos guba. Ha gyors, egyszerű desszertre vágyunk, tökéletes választás.

Hozzávalók:

- 6 dl tej

- 5 dkg vaj

- 1 csomag vaníliás cukor

- 8 szikkadt kifli

- 15 dkg darált mák

- 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg

- 1 kiskanál reszelt citromhéj

- 10 dkg porcukor

- 3 ek. méz

A tejet a vajjal, vaníliás cukorral forraljuk fel öntsük a felkarikázott kiflikre. A tálat rázogassuk meg, hogy minden kifli fel tudja szívni a tejet.

A mákot keverjük el a szegfűszeggel, citromhéjjal, porcukorral és hintsük a kiflikre. Keverjük óvatosan össze és tegyük az egészet egy hőálló tálba.

Csorgassuk meg a mézzel és 180 fokra melegített sütőben pirítsuk meg a tetejét.

makos_guba_1.jpg

További érdekességek itt.