Igazi klasszikus - rántott csirkemellfilé zöldfűszerbe forgatva
Nem lehet megunni a rántott husit. Kevés változtatással a megszokottól eltérő ízélményben lehet részünk. Tálalhatjuk rizzsel, bulgurral, sült krumplival, ki mivel szereti.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek. durvára vágott kakukkfű
- 1 ek. durvára vágott rozmaring
- 1 ek. apróra vágott petrezselyem
- olaj
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk meg.
Verjük fel a tojásokat egy tányérban, egy másikba tegyük a lisztet, a harmadikba pedig a fűszerekkel elkevert morzsát. Hempergessük meg a húsokat a lisztben, a tojásban, végül a morzsában.
Forró olajban süssük aranysárgára.
További érdekességek itt.