Tojásleves kicsit másképp
A cím elég félrevezető lehet, hiszen nem kicsit más ez a recept, mint a megszokott tojásleves, hanem nagyon. Gyömbéres, fahéjas, szójaszószos élvezet. Imádom ezeket a fűszereket.
Hozzávalók:
- 4 csésze csirkehúsleves
- 1 ek. + 1 tk. étkezési keményítő
- 3 nagy tojás
- 1/2 ek. szójaszósz
- 1/2 friss gyömbér
- 1/2 tk. bors
- 1 egész fahéj
- 1/2 tk. szezámolaj
Keverjük bele a húslevesbe az 1 evőkanál keményítőt, majd forraljuk fel. Tegyük bele az egész fahájat és az egész gyömbért, ízesítsük szójaszósszal és borssal. Alacsony lángon forraljuk főzzük 15 percig.
Vegyük ki a fahéjat és a gyömbért a levesből, kóstoljuk meg és ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
Egy kisebb tálban keverjük el a tojásokat a maradék étkezési keményítővel. Keverjük meg a leves és folyassuk lassan bele a tojásos keveréket.
1-2 perc után vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a szezámolajat és tálaljuk.
További receptek itt.