Krumplis tészta sütve
Klasszikus recept újragondolása. A legjobb része a hagyományos krumplis tésztának az enyhén pirult tészta, krumpli párosa. Ebben bőven akad belőle.
Hozzávalók:
- 3 dkg füstölt csemegeszalonna
- 2 vöröshagyma
- 60 dkg burgonya
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- só, bors
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 40 dkg friss tészta ( vagy 30 dkg száraz lasagne tészta)
A szalonnát pirítsuk le, majd zsírjában dinszteljük üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, szórjuk meg a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele az apróra vágott paradicsomot és paprikát is.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük addig, míg a burgonya megpuhul. Az egészet törjük át krumplinyomóval. (ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet)
A friss tésztát vágjuk lasagne méretűre és béleljünk ki vele egy hőálló edényt. (Száraz tészta esetén főzzük elő a tésztát, és úgy tegyük a forma aljára.)
Erre kanalazzunk a krumplis töltelékből, majd újra tésztaréteg következik. Addig folytassuk ezt, míg minden hozzávaló el nem fogy. A lényeg, hogy felülre burgonya kerüljön, így nem ég meg a tészta.
180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt elkészül.
Savanyúsággal kínáljuk.
További receptek itt.