Máj citrommal bolondítva

Viszonylag ritkán készítek májat, pedig az egész család szereti. Most citromosan készítettem, hogy ne a megszokott borsos, hagymás ízt kapjuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg sertésmáj

- 2-3 ek. liszt

- 2,5 dkg vaj

- 2 ek. olaj

- só, bors

- 1 citrom leve

- 1 ek. friss petrezselyem

A májat vágjuk szeletekre, majd forgassuk meg őket a lisztben. A vajat az olajjal hevítsük fel és a májat nagyobb lángon sűrűn forgatva süssük meg benne. Sózzuk, borsozzuk és süssük további 1 percig.

Vegyük ki a májat a serpenyőből és tartsuk melegen. Öntsük a citrom levét a serpenyőbe, melegítsük meg és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ezzel a szósszal locsoljuk meg a májat tálaláskor.

Kínálhatjuk tört burgonyával, bulgurral vagy rizzsel.

citromos_maj.jpg

További érdekességeket itt találsz.