Máj citrommal bolondítva
Viszonylag ritkán készítek májat, pedig az egész család szereti. Most citromosan készítettem, hogy ne a megszokott borsos, hagymás ízt kapjuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 2-3 ek. liszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 ek. olaj
- só, bors
- 1 citrom leve
- 1 ek. friss petrezselyem
A májat vágjuk szeletekre, majd forgassuk meg őket a lisztben. A vajat az olajjal hevítsük fel és a májat nagyobb lángon sűrűn forgatva süssük meg benne. Sózzuk, borsozzuk és süssük további 1 percig.
Vegyük ki a májat a serpenyőből és tartsuk melegen. Öntsük a citrom levét a serpenyőbe, melegítsük meg és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ezzel a szósszal locsoljuk meg a májat tálaláskor.
Kínálhatjuk tört burgonyával, bulgurral vagy rizzsel.
További érdekességeket itt találsz.