Spárgás pite

Őszintén szólva nem tartozik a kedvenceim közé a spárga, de mivel szezonja van, készítettem belőle egy pitét. Egyszerű recept és meglepő módon finom. Legközelebb baconnal, vagy kolbász karikákkal is ki fogom próbálni.

Hozzávalók: sparga_pite.jpg

- 1 csomag leveles tészta

- 60 gramm vékony spárga

- 120 gramm reszelt sajt

- 1-2 ek. olívaolaj

- só, bors

- 1 felvert tojás a kenéshez

Terítsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire és szurkáljuk meg egy villával. Szórjuk meg a reszelt sajttal úgy, hogy a széleinél hagyjunk egy-egy centit üresen.

Helyezzük a sajtra a megtisztított spárgákat és locsoljuk meg olívaolajjal. Fűszerezzük ízlés szerint.

A felvert tojással kenjük meg a tészta széleit, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

További érdekességek itt.