Spárgás pite
Őszintén szólva nem tartozik a kedvenceim közé a spárga, de mivel szezonja van, készítettem belőle egy pitét. Egyszerű recept és meglepő módon finom. Legközelebb baconnal, vagy kolbász karikákkal is ki fogom próbálni.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 60 gramm vékony spárga
- 120 gramm reszelt sajt
- 1-2 ek. olívaolaj
- só, bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
Terítsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire és szurkáljuk meg egy villával. Szórjuk meg a reszelt sajttal úgy, hogy a széleinél hagyjunk egy-egy centit üresen.
Helyezzük a sajtra a megtisztított spárgákat és locsoljuk meg olívaolajjal. Fűszerezzük ízlés szerint.
A felvert tojással kenjük meg a tészta széleit, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
További érdekességek itt.