Orecchiette tészta bolognai szószban
Nagyon különleges ez a tészta. Sokszor szárított bazsalikommal, vagy oregánóval bolondítják meg. Ehhez a tésztához szuperül tapad a ragu.
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 4 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 1 zellerszár
- 1 sárgarépa
- 15 dkg darált sertéshús
- 15 dkg darált marhahús
- só, bors
- 1,5 dl paradicsompüré
- 40 dkg orecchiette tészta
A vajat olvasszuk fel az olajjal, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután mehet bele az apróra vágott zeller és sárgarépa valamint a kétféle darált hús. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús megpirult, öntsük hozzá a paradicsompürét és egy kevés vizet majd fedő alatt egy órán át főzzük. Ha kell, pótoljuk a folyadékot.
Főzzük ki a tésztát és forgassuk össze a raguval.
További érdekességek itt.