Málnás brownie

Nagyon szeretem a brownie-t, így minden változata jöhet. Ez a gyümölcsös variáció is nagyon finom, jól illik a csoki a málnához.

Hozzávalók:

- 20 dkg étcsokoládé

- 20 dkg vaj

- 25 dkg porcukor

- 3 tojás

- 10 dkg liszt

A krémhez:

- 40 dkg krémsajt

- 15 dkg porcukor

- vanília kivonat

- 2 tojás

A tetejére:

- 2,5 dl tejszín

- 10 dkg porcukor

- 20 dkg málna + pár szem a díszítéshez

A csokoládét gőz felett olvasszuk fel. A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a lisztet. Adjuk hozzá az olvasztott csokit és keverjük jól el. Öntsük a  keveréket sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe.

A krémsajtot dolgozzuk össze a porcukorral, a vanília kivonattal és a tojásokkal. Kanalazzuk a csokis massza tetejére és spatulával egyengessük el. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük készre.

A tejszínt, a cukrot és a málnát botmixerrel keverjük el, majd verjük habbá.

A kihűlt sütemény tetejére tegyünk a tejszínhabból és díszítsük málnával.

malnas_brownie.jpg

További receptek itt.