Málnás brownie
Nagyon szeretem a brownie-t, így minden változata jöhet. Ez a gyümölcsös variáció is nagyon finom, jól illik a csoki a málnához.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
A krémhez:
- 40 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
- vanília kivonat
- 2 tojás
A tetejére:
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg málna + pár szem a díszítéshez
A csokoládét gőz felett olvasszuk fel. A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a lisztet. Adjuk hozzá az olvasztott csokit és keverjük jól el. Öntsük a keveréket sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe.
A krémsajtot dolgozzuk össze a porcukorral, a vanília kivonattal és a tojásokkal. Kanalazzuk a csokis massza tetejére és spatulával egyengessük el. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük készre.
A tejszínt, a cukrot és a málnát botmixerrel keverjük el, majd verjük habbá.
A kihűlt sütemény tetejére tegyünk a tejszínhabból és díszítsük málnával.
További receptek itt.