Krémes karfiolleves
Ezt a zöldségek sokféle formában szeretem. Rántva, rakottan, párolva. Most levest készítettem belőle, de nem a megszokott paprikás változatot. Finom lett így is.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 vöröshagyma
- 1-2 fokhagyma
- 1 sárgarépa
- olaj
- só, bors
- kapor - elhagyható
- 2 dl tejföl
- 2 ek. liszt
Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá zúzott fokhagymát. A karikára vágott répát is adjuk hozzá és pároljuk együtt. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és főzzük 15-20 percig. Amikor már a répa majdnem puha, tegyük a leveshez a karfiolt.
Közben a tejfölt és a lisztet keverjük csomómentesre. Keverjük a leveshez és forraljuk fel, hogy kellemesen sűrű legyen.
További receptek itt.