Krémes karfiolleves

Ezt a zöldségek sokféle formában szeretem. Rántva, rakottan, párolva. Most levest készítettem belőle, de nem a megszokott paprikás változatot. Finom lett így is.

Hozzávalók:

- 1 közepes fej karfiol

- 1 vöröshagyma

- 1-2 fokhagyma

- 1 sárgarépa

- olaj

- só, bors

- kapor - elhagyható

- 2 dl tejföl

- 2 ek. liszt

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá zúzott fokhagymát. A karikára vágott répát is adjuk hozzá és pároljuk együtt. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és főzzük 15-20 percig. Amikor már a répa majdnem puha, tegyük a leveshez a karfiolt.

Közben a tejfölt és a lisztet keverjük csomómentesre. Keverjük a leveshez és forraljuk fel, hogy kellemesen sűrű legyen.

karfiol_leves.jpg

További receptek itt.