Vanília pudingos rebarbarás pite
Ezt a pitét már sokszor készítettem. Az a legjobb benne, hogy bármilyen szezonális gyümölccsel készíthető. A tészta egyszerű és finom omlós. Nagyon jól megy hozzá a krémes vanília és a savanykás rebarbara.
Hozzávalók 30 cm-es formához:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 ek. víz
A töltelékhez:
- 20 dkg rebarbara
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 2 ek. keményítő
- vanília kivonat
- 10 dkg cukor
A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze. Nyomkodjuk egy piteformába, melyet előtte vajazzunk ki.
Az apróra vágott gyümölcsöt szórjuk a tésztára.
A tojást, a tejszínt, a keményítőt, a vanília kivonatot és a cukrot keverjük el alaposan majd öntsük a gyümölcsökre.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig, vagy amíg a puding megszilárdul.
Hidegen tálaljuk.
További receptek itt.