Csirkés muffin curryvel bolondítva

Ez a sós "sütemény" tökéletes kirándulásra, vacsorára, vagy sörkorcsolyaként egy nyári estére. Laktató, húsos egytálétel, mivel a köret és a hús is benne van.

Hozzávalók:

- 1 vöröshagyma

- 1 kiskanál olaj + a forma kikenéséhez

- 0,6 dl víz

- 20 dkg főtt csikehús

- 2 ek. currypor

- 2 ek. frissen aprított korianderlevél vagy petrezselyem

- 2,5 dl joghurt

- 30 dkg liszt

- 2 kiskanál sütőpor

- negyed kiskanál só

- 2 ek. citromlé

- 2 tojás

- reszelt sajt a tetejére - elhagyható

Az apróra vágott vöröshagymát az olajban és a vízben 5 percig pároljuk.

Szeleteljük apróra a csirkehúst, keverjük hozzá a curryport, a koriandert és a joghurtot. A lisztet dolgozzuk el a sütőporral, sóval, hagymával, citromlével, tojásokkal és a csirkehússal.

Olajozzuk ki a muffinsütő mélyedéseit és kanalazzuk bele a tésztát. Szórjuk meg reszelt sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben  körülbelül 20 perc alatt süssük aranybarnára.

csirkes_muffin.jpg

További receptek itt.