Csirkés muffin curryvel bolondítva
Ez a sós "sütemény" tökéletes kirándulásra, vacsorára, vagy sörkorcsolyaként egy nyári estére. Laktató, húsos egytálétel, mivel a köret és a hús is benne van.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 kiskanál olaj + a forma kikenéséhez
- 0,6 dl víz
- 20 dkg főtt csikehús
- 2 ek. currypor
- 2 ek. frissen aprított korianderlevél vagy petrezselyem
- 2,5 dl joghurt
- 30 dkg liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- negyed kiskanál só
- 2 ek. citromlé
- 2 tojás
- reszelt sajt a tetejére - elhagyható
Az apróra vágott vöröshagymát az olajban és a vízben 5 percig pároljuk.
Szeleteljük apróra a csirkehúst, keverjük hozzá a curryport, a koriandert és a joghurtot. A lisztet dolgozzuk el a sütőporral, sóval, hagymával, citromlével, tojásokkal és a csirkehússal.
Olajozzuk ki a muffinsütő mélyedéseit és kanalazzuk bele a tésztát. Szórjuk meg reszelt sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük aranybarnára.
További receptek itt.