Spenótos borsóleves
Ez egy duplán zöld és duplán egészséges leves. Krémes, tejszínes finomság.
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 2 szár zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7,5 dl húsleves alap
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg spenót
- 15 dkg vízitorma
- 1,5 dl tejszín
- só, bors
Az olajon körülbelül 10 percig pároljuk az apróra vágott zellert, a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel az alaplével, majd amikor forr adjuk hozzá a borsót és főzzük 10 percig.
A spenótot és a vízitormát tisztítsuk meg, vágjuk közepesre és adjuk a leveshez. Újabb 10 perc főzés következik.
Botmixerrel pürésítsük a levest, majd mehet bele 1 dl tejszín. Ízesítsük sóval, borssal.
Melegítsük vissza és már tálalhatjuk is. A maradék tejszínnel díszíthetjük.
További receptek itt.