Spenótos borsóleves

Ez egy duplán zöld és duplán egészséges leves. Krémes, tejszínes finomság.

Hozzávalók:

- 2 ek. olaj

- 2 szár zeller

- 1 vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 7,5 dl húsleves alap

- 15 dkg zöldborsó

- 15 dkg spenót

- 15 dkg vízitorma

- 1,5 dl tejszín

- só, bors

Az olajon körülbelül 10 percig pároljuk az apróra vágott zellert, a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel az alaplével, majd amikor forr adjuk hozzá a borsót és főzzük 10 percig.

A spenótot és a vízitormát tisztítsuk meg, vágjuk közepesre és adjuk a leveshez. Újabb 10 perc főzés következik.

Botmixerrel pürésítsük a levest, majd mehet bele 1 dl tejszín. Ízesítsük sóval, borssal.

Melegítsük vissza és már tálalhatjuk is. A maradék tejszínnel díszíthetjük.

spenot_borso_leves.jpg

További receptek itt.