Almakenyér vegán módra kávéval

Egy tömör, mégis friss és könnyed desszert, ráadásul egészségesen! Bátran lehet hozzáadni magvakat, friss vagy aszalt gyümölcsöket is. Melegen és hidegen is fogyasztható. Kávéimádóknak kötelező elkészíteni!

Hozzávalók:

12.5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

12.5 dkg teljes kiőrlésű rozs kenyérliszt BL80

1 teáskanál őrölt kávé (lehet ízesített, érdemes kísérletezni)

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál szegfűszeg

1 csipet só

1 ek stevia (ízlés szerint)

1 fél citromból nyert citromlé

1 nagy db reszelt alma   

1 dkg almapüré

2 csepp ecet (elhagyható)

2 csepp mandulatej (elhagyható)

 

Elkészítés:

Egy tálba szitáljunk össze minden száraz hozzávalót, majd tegyük félre. Az almát mossuk meg, majd nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le. Kissé nyomkodjuk ki a levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Majd hozzá keverjük a fennmaradó nedves hozzávalókat, kivéve a mandulatejet és két adagban hozzáadjuk a lisztes keveréket. Addig kell kavarni, amíg homogén masszát nem kapunk, semmiképpen nem szabad folyós tésztát kapni, ha viszont nem tudja az összes lisztet felvenni, akkor néhány csepp mandulatejjel lehet segíteni rajta. Szilikonos formában, tűpróbáig, 180 fokon sütjük.

apple_bread.jpg

További receptek itt.