Gombaleves citrommal ízesítve
Egy gyors és klasszikus gombaleves megbolondítva egy kis citrommal. A gomba ínycsiklandozó íze keveredve a savanyú citrommal egy kissé különleges ízvilágot biztosít a megszokott ételek mellé.
Hozzávalók:
1 liter csirkehúsleves-alaplé
75 g rizs
2 ek vaj
1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
250g gomba
1 gerezd fokhagyma
1-2 bazsalikom
1 db citrom
só
bors
Elkészítés:
Lábasban forraljuk fel az alaplét, ehhez adjuk hozzá az átöblített rizst, majd kis lángon, lefedve 30 percig főzzük, majd húzzuk le hűlni a tűzről. Ezután forrósítsuk fel a vajat, fonnyadásig pirítsuk rajta a felaprított hagymát, sóval ízesítsük, majd adjuk hozzá a felaprított gombát és sárgarépát. Kicsit pirítsuk meg a zöldségeket, majd mehet hozzá a megtisztított, összenyomott fokhagyma. Ezt a zöldséges keveréket forgassuk a rizses alaplébe, majd forraljuk fel. Ezután a tűzről levéve adjuk hozzá a bazsalikom leveleket és botmixerrel törjük darabosra. Nem utolsó sorban ízesítsük a kifacsart citrom levével és némi borssal.
További receptek itt.