Frittata paradicsommal, szalonnával és spenóttal
Gyors és egyszerű finomság az asztalra. Könnyed tojásos étel, friss koktélparadicsommal és spenóttal, de ízlés szerint lehet bele rakni szalonnát, húst és bármilyen zöldséget.
Hozzávalók:
20 dkg bacon
20 dkg vöröshagyma
10 dkg koktélparadicsom
15 dkg spenót
8 tojás
2,5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
só
bors
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és sütőben kisütjük a zsírját, a megmaradt húst kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és spenótot. Ezeket 3-5 percig alacsony lángon dinszteljük. Visszaszórjuk rá a szalonnát, és levesszük a tűzről. Ezután a tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt sajtot. Ezt a sűrű masszát hozzáadjuk a szalonnás, paradicsomos, spenótos keverékhez és előmelegített sütőben 180°C -on 15 perc alatt készre sütjük, addig amíg a teteje meg nem pirul.
További cikkek itt.