Spárgakrémleves
A szezon egyik legkiválóbb zöldsége, szinte bármi készíthető belőle. Zöld köretként, főzelékként is megállja a helyét, de most nézzük az egyszerű krémlevest. Gyors és egyszerű.
Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 db vöröshagyma
1 db burgonya
50 g vaj
7 dl zöldség alaplé
5 dkg sajt
2 dl habtejszín
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát és a burgonyát felvágjuk. A spárga fás, alsó részeit leszedjük, a fejeket félrerakjuk és a szárakat összedaraboljuk. A hagymát megpirítjuk a vajon és hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Ezeket rövid ideig pároljuk, majd felöntjük az alaplével, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval és puhára főzzük. Ezután krémesre turmixoljuk és hozzáadjuk a habtejszínt és a spárga fejeket és újra felforraljuk. Tálaláskor pedig rászórjuk a sajtot.
További receptek itt.