Kétszínű bögrés meggyes sütemény

Klasszikusan a nagyi konyhájából ismert sütemény. Elkészítése villámgyors és mindenki imádja. Kiváló vendégváró ha kevés az idő, hiszen csak egy 2,5 deciliteres bögrére van szükség!

Hozzávalók:

1,5 bögre meggy

1,5 bögre tej

3 tojás

fél bögre étolaj

1 bögre cukor

1 citrom reszelt héja

3 bögre liszt

12 g sütőpor

2-3 evőkanál kakaópor

porcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk  szilikonos sütőpapírral. A meggyet lecsepegtetjük, hogy ne legyen leve, majd meghintjük 2-3 evőkanál liszttel és összerázogatjuk, hogy mindenhol lisztes legyen. A többi összetevőt (a meggy kivételével) egy tálba kimérjük és jó alaposan összedolgozzuk. Az elkészült masszát ketté szedjük, az egyik felét sárgán hagyjuk, a másikba 2-3 evőkanál kakaóport teszünk, majd ezt is összekeverjük. Majd ezt a két színű kész masszát a tepsibe öntjük, először az egyiket, majd a másikat és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután rászórjuk a meggyet és kb 30 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült porcukorral meghintjük a tetejét.

meggyes.jpg

További cikkek itt.