Kétszínű bögrés meggyes sütemény
Klasszikusan a nagyi konyhájából ismert sütemény. Elkészítése villámgyors és mindenki imádja. Kiváló vendégváró ha kevés az idő, hiszen csak egy 2,5 deciliteres bögrére van szükség!
Hozzávalók:
1,5 bögre meggy
1,5 bögre tej
3 tojás
fél bögre étolaj
1 bögre cukor
1 citrom reszelt héja
3 bögre liszt
12 g sütőpor
2-3 evőkanál kakaópor
porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A meggyet lecsepegtetjük, hogy ne legyen leve, majd meghintjük 2-3 evőkanál liszttel és összerázogatjuk, hogy mindenhol lisztes legyen. A többi összetevőt (a meggy kivételével) egy tálba kimérjük és jó alaposan összedolgozzuk. Az elkészült masszát ketté szedjük, az egyik felét sárgán hagyjuk, a másikba 2-3 evőkanál kakaóport teszünk, majd ezt is összekeverjük. Majd ezt a két színű kész masszát a tepsibe öntjük, először az egyiket, majd a másikat és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután rászórjuk a meggyet és kb 30 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült porcukorral meghintjük a tetejét.
További cikkek itt.