Pikáns csirkeszárnyak
Finom és ropogós, könnyen elkészíthető ebéd, a pikáns, kissé csípős pác teszi különlegessé. Ajánlom azoknak, akik egy kicsit el akarnak térni a megszokott menütől!
Hozzávalók: (12 db csirkeszárnyhoz)
12 db csirkeszárny
olaj
só
bors
A páchoz:
6 ek mustár
2 ek méz
2 kiskanál darált csípős paprika (ízlés szerint)
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, majd egy tálba helyezve sózzuk, borsozzuk. A páchoz összekeverjük a mustárt, a mézet és az erős paprikát, ezt a keveréket a szárnyakra öntjük, de a negyedét meghagyjuk. Jól összekeverjük és lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük. Ezután egy tepsibe olajat öntünk, úgy hogy a szárnyakat 1/4 részig ellepje, majd a megmaradt pácot a tetejére kenjük és letakarjuk fóliával. Mind ezután egy előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütjük. Majd a fedőfóliát leszedjük és egy kicsit magasabb hőfokon 10-15 percig sütjük még, hogy a teteje szépen megpiruljon. Köretnek tálalható hozzá párolt rizs, sültkrumpli, saláták.
További receptek itt.