Isteni málnás túróhab
Itt a nyár, a könnyebbnél könnyebb desszertek időszaka. Rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésünkre, ezért minden alkalmat meg kell ragadni a finomabbnál finomabb desszertek elkészítésére. Egy isteni finom túróhabot hoztam ma nektek, málnás, hideg, ráadásul sütés nélkül készíthető. Íme!
Hozzávalók:
500 g félzsíros túró
200 g málna
50 g tejföl
4-5 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
400 ml habtejszín
mentalevelek
Elkészítés:
Egy villával törjük fel a túrót majd keverjük össze a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Azután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a lágy habbá vert tejszínt. A massza felét osszuk el 4 db desszertes pohárba és gazdagon szórjuk meg málnával majd kanalazzuk rá a hab maradék részét. A megmaradt málnát szórjuk a tetejére néhány mentalevéllel és lehűtve már tálalható is.
További receptek itt.