Gyömbéres mézes csirkemell

Csirkemell egy kicsit másképp. Nem a hagyományos sült hús, hanem egy kis gyömbéres mártással izgalmas, kissé keleties ízeket mutathatunk a családnak. Köretnek a jázminrizs és a párolt zöldség tökéles választás.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé

15 dkg jázminrizs

2 dkg gyömbér

60 g méz

0,6 dl szójaszósz

0,6 dl bourbon whiskey

Worchestershire szósz

olívaolaj

Elkészítés:

A rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, annyira, hogy kifehéredjenek majd megsózzuk és kétszer annyi forró vizet rakunk hozzá, mint amennyi rizst főzünk. Amint elfőtte a vizet fedővel lefedve félre rakjuk. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A csirkemelleket egy nagyobb tálban beleforgatjuk a fűszerkeverékbe, majd Worchestershire szószba is bele forgatjuk, úgy, hogy jól ellepje a húst. Ezután egy serpenyőbe kevés olívaolajat felhevítünk és bele tesszük a csirkemelleket. Mindkét oldalán nagyjából 5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a gyömbért és a mézet, a bourbont és a szójaszószt is. Ezeket 5-6 percig összeforraljuk. Az elkészült hús mellé rakjuk a jázminrizst, egy felkarikázott újhagymát. Továbbá készíthetünk hozzá tükörtojást, illetve párolt zöldségeket.

gyomberes_csirke.jpg

További receptek itt.