Töltött padlizsán
Szezonális zöldség, szinte mindennel variálható! Lehet leves, köret, ma pedig egy főétel receptet mutatok Nektek! Nagyon egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 nagy padlizsán
30 dkg reszelt sajt
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsomlé
2 kiskanál oregánó
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan mossuk meg, majd hosszában vágjuk félbe és szedjük ki a belsejét. Ezután olajon pároljuk meg a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. Ha a hús megpirult hozzá adjuk a paradicsomlevet és ízesítjük oregánóval és ízlés szerint sóval. Összeforraljuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg kicsit sűrűbb nem lesz. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A padlizsánokba beletöltjük a darált húsos keveréket, a tetejére reszelt sajtot szórunk, hogy mindenhol bőségesen ellepje. Nagyjából 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
További receptek itt.