Töltött padlizsán

Szezonális zöldség, szinte mindennel variálható! Lehet leves, köret, ma pedig egy főétel receptet mutatok Nektek! Nagyon egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

50 dkg darált hús

1 nagy padlizsán

30 dkg reszelt sajt

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 dl paradicsomlé

2 kiskanál oregánó

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mossuk meg, majd hosszában vágjuk félbe és szedjük ki a belsejét. Ezután olajon pároljuk meg a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. Ha a hús megpirult hozzá adjuk a paradicsomlevet és ízesítjük oregánóval és ízlés szerint sóval. Összeforraljuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg kicsit sűrűbb nem lesz. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A padlizsánokba beletöltjük a darált húsos keveréket, a tetejére reszelt sajtot szórunk, hogy mindenhol bőségesen ellepje. Nagyjából 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

toltott_padlizsan.jpg

További receptek itt.