Jegeskávé pillanatok alatt
Ha a nyári forróságban semmi kedved a meleg kávét szürcsölgetni, de elhagyni sem tudod a koffeint, akkor itt a tökéletes nyári megoldás. A jegeskávé! Ráadásul nagyon-nagyon egyszerű!
Hozzávalók: (1 üveghez, nagyjából fél litereshez)
1 evőkanál instant kávé
fél pohár víz
tej
Elkészítés:
Az üvegbe rakjuk bele az 1 evőkanál instant kávét. Cukrot is lehet hozzá adni ízlés szerint, attól függ ki mennyire édesszájú. Átlagban 1 kanál cukor elég lesz. A fél pohár vizet forraljuk fel, majd öntsük az üvegbe a kávéra és addig hagyjuk amíg a kávé fel nem oldódik. Majd az üveg feléig töltsük meg az általunk kedvelt tejjel. Ez lehet laktózmentes, normál illetve mandulatej is. Ezt ízesítsük egy kevés vaníliaaromával. A fennmaradó üres részt pedig töltsük fel jégkockával és már kész is az isteni jegeskávé, szinte néhány perc alatt. A tetejére ízlés szerint rakjunk tejszínhabot.
További receptek itt.