Limonádé minden mennyiségben!
A nyári forróságban másra sem vágyunk csak egy hűs medencére és egy hideg frissítőre. Erre a legjobb megoldás a limonádé! A nyár megunhatatlan itala, és szinte mindenféle ízben lehet variálni.
Gyömbéres limonádé:
Hozzávalók:
1 db gyömbér
2 evőkanál méz
2 db citrom
1 evőkanál barna cukor
1 liter víz
Elkészítés:
A gyömbért hámozzuk meg és vékony szeletekre vágjuk fel. A vizet forraljuk fel a méz, a barna cukor és a gyömbér hozzáadásával, illetve a citrom héjával, annak kifacsart levével. Folyamatosan kevergessük addig, amíg a méz és a cukor fel nem oldódik, majd levéve a tűzről legalább fél órán át fedővel letakarva hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt akkor a hűtőben lehűtjük és már lehet is fogyasztani. Citromkarikákkal és mentalevelekkel lehet fokozni a felszolgálását.
Narancsos limonádé:
Hozzávalók:
1 db narancs
1 db narancs kifacsart leve
1 db citrom
1 db lime
4 dkg nádcukor
víz
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan tisztítsuk meg, majd vágjuk fel őket. Ezután egy kancsóba tegyük bele a gyümölcsöket, kicsit kinyomva a levét. Ezután adjuk hozzá a nádcukrot és az egy narancs kifacsart levét. A kancsót töltsük fel szódával vagy vízzel és tegyük hűlni a hűtőbe. Ha jó hideg lett, akkor jéggel megrakott poharakba önthetjük a limonádét.
Meggyes limonádé:
Hozzávalók:
20 dkg kimagozott meggy
3 citrom
2 evőkanél méz
1 liter víz
Elkészítés:
A kimagozott meggyet, a mézet és a citrom kifacsart levét turmixoljuk alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel és rakjuk hűlni a hűtőbe. Ha kellőképpen lehűlt mentalevéllel kínálhatjuk is jéggel telerakott poharakban.
További receptek itt.