Limonádé minden mennyiségben!

A nyári forróságban másra sem vágyunk csak egy hűs medencére és egy hideg frissítőre. Erre a legjobb megoldás a limonádé! A nyár megunhatatlan itala, és szinte mindenféle ízben lehet variálni.

Gyömbéres limonádé:

Hozzávalók:

1 db gyömbér

2 evőkanál méz

2 db citrom

1 evőkanál barna cukor

1 liter víz

Elkészítés:

A gyömbért hámozzuk meg és vékony szeletekre vágjuk fel. A vizet forraljuk fel a méz, a barna cukor és a gyömbér hozzáadásával, illetve a citrom héjával, annak kifacsart levével. Folyamatosan kevergessük addig, amíg a méz és a cukor fel nem oldódik, majd levéve a tűzről legalább fél órán át fedővel letakarva hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt akkor a hűtőben lehűtjük és már lehet is fogyasztani. Citromkarikákkal és mentalevelekkel lehet fokozni a felszolgálását.

Narancsos limonádé:

Hozzávalók:

1 db narancs

1 db narancs kifacsart leve

1 db citrom

1 db lime

4 dkg nádcukor

víz

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan tisztítsuk meg, majd vágjuk fel őket. Ezután egy kancsóba tegyük bele a gyümölcsöket, kicsit kinyomva a levét. Ezután adjuk hozzá a nádcukrot és az egy narancs kifacsart levét. A kancsót töltsük fel szódával vagy vízzel és tegyük hűlni a hűtőbe. Ha jó hideg lett, akkor jéggel megrakott poharakba önthetjük a limonádét.

Meggyes limonádé:

Hozzávalók:

20 dkg kimagozott meggy

3 citrom

2 evőkanél méz

1 liter víz

Elkészítés:

A kimagozott meggyet, a mézet és a citrom kifacsart levét turmixoljuk alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel és rakjuk hűlni a hűtőbe. Ha kellőképpen lehűlt mentalevéllel kínálhatjuk is jéggel telerakott poharakban.

limonade.jpg

További receptek itt.