Gyümölcspite

Nincs is jobb, mint egy hatalmas vitaminbomba desszertnek. Isteni gyümölcsös pite szezonális gyümölcsökkel megrakva.

Hozzávalók:

50 dkg kimagozott cseresznye

20 db eper

25 db málna

nagy marék áfonya

25 dkg margarin

20 dkg liszt

12 dkg cukor + 6 evőkanál

4 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ezután a cseresznyét magozzuk ki, és minden gyümölcsöt alaposan mossunk meg, az epreket vágjuk karikára, de hagyjunk néhány szemet egészben, illetve minden gyümölcsből rakjunk félre valamennyit a tetejére. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéket verjük kemény habbá, a sárgáját pedig keverjük el a margarinnal és a cukorral. Ha ez megvan adjuk hozzá a lisztet és a tojásfehérjéből készített hab felét. Ezt robotgép segítségével keverjük össze, majd a hab másik felét fakanállal óvatosan forgassuk a masszába. Szépen, egyenletesen elosztva rakjuk a tepsibe a tésztát, rakjuk rá a gyümölcsöket szépen eloszlatva, hogy mindenhova ugyan az a mennyiség kerüljön. A szerecsendiót, fahéjat és a vaníliás cukrot keverjük össze 6 evőkanál cukorral és szórjuk meg vele a gyümölcsöket. Ezután az előmelegített 200 fokon körülbelül 45 percig süssük a pitét. Ha elkészült, és kissé kihűlt halmozzuk a tetejére az egészben meghagyott gyümölcsöket, hogy beterítse a pitét. Ezután már tálalható is. Természetesen ez a pite bármilyen gyümölcs hozzáadásával készülhet, bátran lehet variálni a különböző vitamindús gyümölcsöket a kivitől a barackon át, az ananászig.

gyumolcspite.jpg

További receptek itt.