Gyümölcspite
Nincs is jobb, mint egy hatalmas vitaminbomba desszertnek. Isteni gyümölcsös pite szezonális gyümölcsökkel megrakva.
Hozzávalók:
50 dkg kimagozott cseresznye
20 db eper
25 db málna
nagy marék áfonya
25 dkg margarin
20 dkg liszt
12 dkg cukor + 6 evőkanál
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ezután a cseresznyét magozzuk ki, és minden gyümölcsöt alaposan mossunk meg, az epreket vágjuk karikára, de hagyjunk néhány szemet egészben, illetve minden gyümölcsből rakjunk félre valamennyit a tetejére. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéket verjük kemény habbá, a sárgáját pedig keverjük el a margarinnal és a cukorral. Ha ez megvan adjuk hozzá a lisztet és a tojásfehérjéből készített hab felét. Ezt robotgép segítségével keverjük össze, majd a hab másik felét fakanállal óvatosan forgassuk a masszába. Szépen, egyenletesen elosztva rakjuk a tepsibe a tésztát, rakjuk rá a gyümölcsöket szépen eloszlatva, hogy mindenhova ugyan az a mennyiség kerüljön. A szerecsendiót, fahéjat és a vaníliás cukrot keverjük össze 6 evőkanál cukorral és szórjuk meg vele a gyümölcsöket. Ezután az előmelegített 200 fokon körülbelül 45 percig süssük a pitét. Ha elkészült, és kissé kihűlt halmozzuk a tetejére az egészben meghagyott gyümölcsöket, hogy beterítse a pitét. Ezután már tálalható is. Természetesen ez a pite bármilyen gyümölcs hozzáadásával készülhet, bátran lehet variálni a különböző vitamindús gyümölcsöket a kivitől a barackon át, az ananászig.
További receptek itt.