Morzsasüti őszibarackkal

Még mindig a nyár gyümölcseivel készítünk nagyon finom, nagyon egyszerű süteményeket. A csodás őszibarackból most egy gyorsan elkészíthető morzsasütit sütünk, ami nagyszerű vendégváró is lehet, ha nincs időnk többre!

Hozzávalók:

750 g őszibarack

250 g liszt

150 g dió

250 g kristálycukor (+ 2 kanál)

200 g vaj (+ a formához)

Elkészítés:

A barackokat alaposan tisztítsuk meg, hámozzuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk fel őket. A vajat olvasszuk meg és hagyjuk is kihűlni. Ezután a lisztet kavarjuk össze a darált dióval, egy kis sóval és adjuk hozzá a cukrot is. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Addig dolgozzuk össze, amíg morzsás állagú nem lesz. A kapott tésztának a kétharmadát nyomkodjuk egy piteformába. A felvágott barackokat szórjuk a tésztára és a maradék tésztával hintsük meg. Majd szórjuk meg két evőkanál cukorral és már tehetjük is a sütőbe. 200 fokon nagyjából 30 percig süssük. Ha kihűlt szeletekre vágva tálalhatjuk porcukorral meghintve.

barackos_morzsasuti.jpg

További receptek itt.