Morzsasüti őszibarackkal
Még mindig a nyár gyümölcseivel készítünk nagyon finom, nagyon egyszerű süteményeket. A csodás őszibarackból most egy gyorsan elkészíthető morzsasütit sütünk, ami nagyszerű vendégváró is lehet, ha nincs időnk többre!
Hozzávalók:
750 g őszibarack
250 g liszt
150 g dió
250 g kristálycukor (+ 2 kanál)
200 g vaj (+ a formához)
só
Elkészítés:
A barackokat alaposan tisztítsuk meg, hámozzuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk fel őket. A vajat olvasszuk meg és hagyjuk is kihűlni. Ezután a lisztet kavarjuk össze a darált dióval, egy kis sóval és adjuk hozzá a cukrot is. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Addig dolgozzuk össze, amíg morzsás állagú nem lesz. A kapott tésztának a kétharmadát nyomkodjuk egy piteformába. A felvágott barackokat szórjuk a tésztára és a maradék tésztával hintsük meg. Majd szórjuk meg két evőkanál cukorral és már tehetjük is a sütőbe. 200 fokon nagyjából 30 percig süssük. Ha kihűlt szeletekre vágva tálalhatjuk porcukorral meghintve.
További receptek itt.