Kakukkfüves kacsacomb

A kacsának ínycsiklandozó húsa van, de ezzel együtt nehéz tökéletesre készíteni. De nem kell elrettenni, egy fűszeres sült kacsacomb tökéletes lehet a vasárnapi asztalra!

Hozzávalók:

5-6 darab kacsacomb

2 ág kakukkfű

4 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

Elkészítés:

A kacsacombokat jól mossuk meg, majd sózzuk be őket. Addig olajon pirítsuk meg a kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ezután rakjuk rá a combokat, öntsük fel 200ml vízzel és fedő alatt pároljuk puhára. Ha jól megpuhult a hús, akkor egy tepsibe rakjuk őket és rakjuk körbe körettel. A köret lehet felkarikázott burgonya, szintén felkarikázott almaszeletekkel, de zöldségekkel is körbe rakhatjuk, mint például cukkini vagy paprika. A tetejére gazdagon szórjuk a kakukkfüvet. Fedjük le fóliával és 180 fokos sütőben legalább 20 percig süssük. Majd vegyük le a fóliát és 200 fokon süssük addig, amíg a combok meg nem pirulnak.

kakukkfuves_kacsacomb.jpg

További receptek itt.